Ölveti Blues Band

Információ

Az Ölveti Blues Band 1989-ben alakult meg, Amszterdamban.
Kezdetben utcai produkciókkal szórakoztatták a közönséget, de hamar felfigyeltek a zenekarra és Nyugat Európa nagyvárosaiban adtak koncerteket. A zenekar excentrikus előadásmódjával állandó szereplője lett a nagy fesztiváloknak (Sziget, Efott, Hegyalja) és az ország blueskocsmáinak. Első lemezük a Pocsolyába léptem címet viseli, majd megjelent a Jó reggelt Blues című albumuk is.
2008-ban több nemzetközi bluesfesztiválon szerepelt a banda, többek között a németországi 17. Rother Bluestage-en, valamint az Ausztriai Bourbon Street Fesztivál vendégeként. Több klubkoncertet adtak Prágában és Brnoban, ahová 2009-ben is visszahívták őket. 2009-ben megjelent harmadik albumuk Te és Én címmel.
A csapat pályafutása során megszámlálhatatlan fesztivál- és klubkoncertet adott Frankfurttól Fehérgyarmatig, Pécstől Suwalkiig, és számos tagcserét követően még mindig azt teszi, amit a legelején: Hiteles, Rhythm and bluest játszik sodró lendülettel.

Ölveti László énekes szerepelt a 2018-as X Faktor tehetségkutató élő műsorában. Az énekes a válogatón Muddy Waters dalával jutott tovább a Táborba, ahol mind a két feladattal sikerült meggyőznie a mentorokat. A Mentorházban pedig az I Put a Spell on You című dallal sikerült megkapnia Radics Gigitől az Élő show-t jelentő „igen”-t. 

1. élő show-s produkciója - Come Together (The Beatles)

Fotók

Ölveti Blues Band - Ölveti LászlóZsigmond Lala - Leszek én - Official Music Video
Balog Brigi - Édes méreg - Lyrics videó
SZEKÉR GERGŐ - MADÁR, REPÜLJ! - OFFICIAL MUSIC VIDEO
Freddie - EVERY DAY IS A SUNDAY
Oláh Gergő - Hozzád bújnék - Official Music Video (A Dal 2019)
Szőcs Renáta - Szemed mindent lát - Official Music Video

Kizárólagos produkciók

FreddieKökény AttilaGáspár LaciBereczki ZoltánKállay SaundersPeter SrámekKocsis TiborExoticTolvai RenátaCsobot AdélOrosz GyörgyRicco és ClaudiaMatyi és a HegedűsLolaDolgok, amikért érdemes élniKistehén ZenekarDancs AnnamariEnergia Positiva SzambashowABBAbákMaczkó ÁdámRedenczki MarcsiHorváth GáborMagyedZáhonyi-Ábel DávidFüstifecskékPuppetTóth Bettina -Jacey DawnUSNKStolen BeatTaka Balog JanóKovács PálArany TímeaTamáska GabriellaUrbanovics VivienAcoustic PlanetJazz TodayCserpes LauraÖlveti Blues BandOláh GergőRicky and The Drunken SailorsSzekér Gergő