Ölveti László

Információ

Az Ölveti Blues Band 1989-ben alakult meg, Amszterdamban.


Kezdetben utcai produkciókkal szórakoztatták a közönséget, de hamar felfigyeltek a zenekarra és Nyugat Európa nagyvárosaiban adtak koncerteket. A zenekar excentrikus előadásmódjával állandó szereplője lett a nagy fesztiváloknak (Sziget, Efott, Hegyalja) és az ország blueskocsmáinak. Első lemezük a Pocsolyába léptem címet viseli, majd megjelent a Jó reggelt Blues című albumuk is.


2008-ban több nemzetközi bluesfesztiválon szerepelt a banda, többek között a németországi 17. Rother Bluestage-en, valamint az Ausztriai Bourbon Street Fesztivál vendégeként. Több klubkoncertet adtak Prágában és Brnoban, ahová 2009-ben is visszahívták őket. 2009-ben megjelent harmadik albumuk Te és Én címmel.


A csapat pályafutása során megszámlálhatatlan fesztivál- és klubkoncertet adott Frankfurttól Fehérgyarmatig, Pécstől Suwalkiig, és számos tagcserét követően még mindig azt teszi, amit a legelején: Hiteles, Rhythm and bluest játszik sodró lendülettel.


Ölveti László énekes szerepelt a 2018-as X Faktor tehetségkutató élő műsorában. Az énekes a válogatón Muddy Waters dalával jutott tovább a Táborba, ahol mind a két feladattal sikerült meggyőznie a mentorokat. A Mentorházban pedig az I Put a Spell on You című dallal sikerült megkapnia Radics Gigitől az Élő show-t jelentő „igen”-t. 


 


1. élő show-s produkciója - Come Together (The Beatles)


 

Fotók

Ölveti László - Ölveti LászlóUSNK - Széééééétcsaptam
Acoustic Planet - Nyári zápor - A DAL 2019
Stolen Beat - Hol vagy? - Official Music Video
USNK - #tevagya
Exotic - Táncol az indián
USNK – !FogyaszdEl! - Lyric video

Kizárólagos produkciók

FreddieKökény AttilaGáspár LaciBereczki ZoltánPeter SrámekKocsis TiborKállay SaundersExoticTolvai RenátaCsobot AdélOrosz GyörgyRicco és ClaudiaMatyi és a HegedűsLolaDolgok, amikért érdemes élniKistehén ZenekarDancs AnnamariEnergia Positiva SzambashowABBAbákMaczkó ÁdámRedenczki MarcsiHorváth GáborMagyedZáhonyi-Ábel DávidFüstifecskékPuppetTóth Bettina -Jacey DawnUSNKStolen BeatTaka Balog JanóÖlveti LászlóKovács PálArany TímeaTamáska GabriellaUrbanovics VivienAcoustic PlanetJazz TodayOláh GergőRicky and The Drunken SailorSzekér Gergő