Bergendy Szalonzenekar

Információ

A zenekar története a hatvanas évek elejéig nyúlik vissza. Mint sok helyen másutt is a világon ez is iskolai, egyetemi zenkarként indult; kezdetben jazzt, swinget, dél-amerikai zenét és persze rock ‘n’ roll-t játszott. A tagok szinte valamennyien komolyzenei alapképzettségiek voltak. A mai napig ilyenek alkotják a zenekar gerincét.
Létszáma 12 fô.
8 hangszeres muzsikus: 4 tagú ritmusszekció, billentyûs, dob-ütôs, basszusgitáros, és gitárosból áll. A 4 fúvós minden fúvóshangszert meg tud szólaltatni, sôt még harmónikát is, 4 énekes, a férfi szólóének és a háromtagú nôi vocal, melynek mindegyike szólót is énekel, a koreografált mozgás mellett.
A 20-30-as évek tánczenéje mellett a swing, az 50-es évek rock’n’rollja, valamint a beat és soul stílusán át a napjaink rock és disco muzsikájának megszólaltatására is képesek. A dalokat a zenekar mindig korhi hangszerelésben szólaltatja meg és kis „show-val’ igyekszik megidézni a korszakok hangulatát is.

Fotók

Bergendy Szalonzenekar - A Bergendy tánc- és szalonzenekar tagjaiSiamia - Nem felejtem el (Szőcs Renáta) Official video
Exotic - Rózsaszín fantázia - Music Video
Freddie - Nincsen holnap - Official Music Video
Peter Srámek - Dobban a szív Youtube
Peter Sramek - Dobban a szív - teaser
Peter Srámek - Csukd be a szemed!

Kizárólagos produkciók

FreddieKökény AttilaKállay Saunders BandGáspár LaciPeter SrámekBereczki ZoltánHeincz Gábor BigaTolvai RenátaCsobot AdélOrosz GyörgyCzibi NorbertVárhegyi Lucas PalmiraKrisz RudolfRicco és ClaudiaSerena RigacciGulyás RolandLolaPalcsó TomiExoticBenjiMatyi és a HegedűsDolgok, amikért érdemes élniTóth BettinaBerta DaniBereznay DaniMézes NorbertRadio Mobster zenekarLondon Kids Abaházy-Nagy LíviaMesés H?sökHeged?s PéterErd?s Viola