Bergendy Szalonzenekar

Információ

A zenekar története a hatvanas évek elejéig nyúlik vissza. Mint sok helyen másutt is a világon ez is iskolai, egyetemi zenkarként indult; kezdetben jazzt, swinget, dél-amerikai zenét és persze rock ‘n’ roll-t játszott. A tagok szinte valamennyien komolyzenei alapképzettségiek voltak. A mai napig ilyenek alkotják a zenekar gerincét.
Létszáma 12 fô.
8 hangszeres muzsikus: 4 tagú ritmusszekció, billentyûs, dob-ütôs, basszusgitáros, és gitárosból áll. A 4 fúvós minden fúvóshangszert meg tud szólaltatni, sôt még harmónikát is, 4 énekes, a férfi szólóének és a háromtagú nôi vocal, melynek mindegyike szólót is énekel, a koreografált mozgás mellett.
A 20-30-as évek tánczenéje mellett a swing, az 50-es évek rock’n’rollja, valamint a beat és soul stílusán át a napjaink rock és disco muzsikájának megszólaltatására is képesek. A dalokat a zenekar mindig korhi hangszerelésben szólaltatja meg és kis „show-val’ igyekszik megidézni a korszakok hangulatát is.

Fotók

Bergendy Szalonzenekar - A Bergendy tánc- és szalonzenekar tagjaiZámbó Jimmy - Peter Srámek - We are the world (cover)
Gulyás Roland - H Y P N O T I Z E D - Official Music Video *
Serena Rigacci - Way too Young (Official Lyric Video)
Ricco & Claudia - Ha minden van, semmit sem látsz - Official video
Siamia - Nem felejtem el (Szőcs Renáta) Official video
Exotic - Rózsaszín fantázia - Music Video

Kizárólagos produkciók

FreddieKökény AttilaKállay Saunders BandGáspár LaciBereczki ZoltánPeter SrámekKocsis TiborGulyás RolandHeincz Gábor BigaExoticTolvai RenátaCsobot AdélOrosz GyörgyKrisz RudolfMatyi és a HegedűsLolaBenjiDolgok, amikért érdemes élniPalcsó TomiAbaházi Nagy LíviaRadio Mobster zenekarLondon Kids Mézes NorbertBereznay DaniBerta DaniTóth BettinaSerena RigacciRicco és ClaudiaOláh GergőMesés HősökHegedűs PéterErdős ViolaEnergia Positiva