Csengeri Attila

Információ

1989-tõl a Színház- és Filmmûvészeti Fõiskola növendéke volt operett-musical szakon, tanára Bagó Gizella lett. Már abban az évben elénekelhette Szörényi Levente oratóriumának, a Fénylõ ölednek édes örömében… fõszerepét. Az elsõ év végén felkérték a Rock Színházban Várkonyi Mátyás Oscar Wilde Dorian Gray arcképe címû regényébõl írt musicalje címszerepére, és még fõiskolásként a Légy jó mindhaláligban is szerepet kapott, melynek lemezfelvételén is részt vett. 1993-ban diplomázott. 1995 õszéig a színház társulatának tagja volt, majd másfél évig Stuttgartban vendégszerepelt. 1995. december 13. és 1997. július 31. között 264-szer játszotta Christ a Miss Saigonból. Mikor 1997-ben visszatért Magyarországba virágüzletet nyitott, mivel orrsövénymûtéte miatt egy darabig nem szerepelhetett. 1998-tól Istvánt és alkalmanként Tordát játszotta a Magyar Színházban, majd 1999-ben pécsett a Jézus Krisztus Szupersztárban szerepelt, azóta számos bemutatón vett részt szerte az országban. 2008-ban A Vörös Pimpernel magyarországi õsbemutatóján a címszerepet, 2009-ben a Zrínyi 1566 õsbemutatóján Cserenko Ferenc szerepét játszhatta el. Rendszeresen szerepel musicalmûsorokban, céges rendezvényeken, bálokon, ünnepségeken és televíziós produkciókban. 1997-ben nõsült meg. Két gyermek apja: Zsanna (2001 június), Alma (2006 november). 2007-ben barátaival, Csontos Ferenccel és Kovács Károllyal megalapították a PentRisk Biztosítási Alkusz Kft.-t, melynek üzletág-igazgatója. Jelenleg Csömörön él.


Színházi fellépései mellett gyakran énekel szabadtéri- és cégesrendezvényeken, bálokon, megnyitó ünnepségeken, esküvőkön. Repertoárjában megtalálhatók külföldi és magyar musicaldalok, világslágerek.


Zsigmond Lala - Leszek én - Official Music Video
Balog Brigi - Édes méreg - Lyrics videó
SZEKÉR GERGŐ - MADÁR, REPÜLJ! - OFFICIAL MUSIC VIDEO
Freddie - EVERY DAY IS A SUNDAY
Oláh Gergő - Hozzád bújnék - Official Music Video (A Dal 2019)
Szőcs Renáta - Szemed mindent lát - Official Music Video

Kizárólagos produkciók

FreddieKökény AttilaGáspár LaciBereczki ZoltánKállay SaundersPeter SrámekKocsis TiborExoticTolvai RenátaCsobot AdélOrosz GyörgyRicco és ClaudiaMatyi és a HegedűsLolaDolgok, amikért érdemes élniKistehén ZenekarDancs AnnamariEnergia Positiva SzambashowABBAbákMaczkó ÁdámRedenczki MarcsiHorváth GáborMagyedZáhonyi-Ábel DávidFüstifecskékPuppetTóth Bettina -Jacey DawnUSNKStolen BeatTaka Balog JanóKovács PálArany TímeaTamáska GabriellaUrbanovics VivienAcoustic PlanetJazz TodayCserpes LauraÖlveti Blues BandOláh GergőRicky and The Drunken SailorsSzekér Gergő