Dancs Annamari

Információ

Erdély legismertebb és legnépszerûbb énekesnõje Sepsiszentgyörgyön született. Igazi zenészcsaládban nõtt fel, édesapja zenetanár-zeneszerzõ, jelenleg lemezkiadó-producer, testvére pedig a turné-koncert-menedzsere.

Dancs Annamari karrierje 1990-ben indult, amikor zeneiskolásként 4 éven keresztül a Székely Mikó Kollégium Népi Együttes szólistájaként beutazta a Kárpát-medencét. 1996-ban kezdett könnyûzenével foglalkozni, azóta több mint 130 dala, stúdiófelvétele 28 különbözõ hanghordozón, 4 mûsoros DVD-n és 10 szólólemezen jelent meg. Az elmúlt 15 évben 17 videoklipet forgatott, valamint több mint 2000 alkalommal lépett fel Erdélyben, Magyarországon, Szlovákiában, Hollandiában, Svédországban, Izraelben, Olaszországban, az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában.

2006-ban a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia operaénekesi-énektanári szakán szerzett diplomát. 2007-tõl énekel operettet, a Brassói Opera és a Brassói Filharmónia meghívott mûvésze. 2010 tavaszától a bukaresti Ion Dacian Román Nemzeti Operettszínház vendégmûvésze, ahol A Csárdáskirálynõ és a Marica grófnõ szubrett-szerepeit alakítja román nyelven.

A Budapesti Operettszínházban a 2010/2011-es évadban A Csárdáskirálynõ Stázijaként debütált. Ezt követõen a Komáromi Lovasszínház és a Sziget Színház új magyar rockoperájába, a Honfoglalás-ba is meghívták a vad besenyõ lány szerepére.

A 2011/2012-es évadban a Budapesti Operettszínházban újabb feladatokat kap, a Miss Saigon Kimjeként elsõ musical-fõszerepét játszhatja el, majd a Marica grófnõ címû operett Lizáját.

Fotók

Dancs AnnamariZámbó Jimmy - Peter Srámek - We are the world (cover)
Gulyás Roland - H Y P N O T I Z E D - Official Music Video *
Serena Rigacci - Way too Young (Official Lyric Video)
Ricco & Claudia - Ha minden van, semmit sem látsz - Official video
Siamia - Nem felejtem el (Szőcs Renáta) Official video
Exotic - Rózsaszín fantázia - Music Video

Kizárólagos produkciók

FreddieKökény AttilaKállay Saunders BandGáspár LaciBereczki ZoltánPeter SrámekKocsis TiborGulyás RolandHeincz Gábor BigaExoticTolvai RenátaCsobot AdélOrosz GyörgyKrisz RudolfMatyi és a HegedűsLolaBenjiDolgok, amikért érdemes élniPalcsó TomiAbaházi Nagy LíviaRadio Mobster zenekarLondon Kids Mézes NorbertBereznay DaniBerta DaniTóth BettinaSerena RigacciRicco és ClaudiaOláh GergőMesés HősökHegedűs PéterErdős ViolaEnergia Positiva