Freddie

Információ

 


Freddie, a sármos hangú énekes, a Rising Starban szerzett ismertséget. 2015-ben Kállay Saunders András és Szakos Krisztián által írt Mary Joe című dala a Petőfi Rádió hallgatói szavazatai alapján a nyár hivatalos slágere volt. A Class Fm-en három hétig vezette a toplistát magyar dalként, amelyre 2011 óta nem volt példa. 2016-ban a NAGY-SZÍN-PAD tehetségmutató verseny résztvevője volt és ezáltal az összes nagy hazai fesztivál fellépője lett. Szintén abban az évben az Instyle Awardson Ő lett az Év felfedezettje, míg 2017-ben A legstílusosabb férfi kategória díjazottja. 2016-ban megnyerte A Dal című műsort, és a Pioneer című dalával képviselte Magyarországot a stockholmi Eurovíziós dalfesztiválon. Pioneer című lemezén található Ez a vihar című dala, amely a magyar slágerlisták élén szerepelt, többek között a Mahasz top40-es listáján, ahol több héten keresztül a második helyen volt. Számos díjat tudhat magáénak az énekes, övé a 2016-os Comet díj, az év legjobb dala kategóriában, a Petőfi Rádió Magyar Zenei díj 2016-os év felfedezettjének járó kategória győztese, illetve még ugyanebben az évben a Fonogram díj jelöltjei között szerepelt két kategóriában.


2017-ben Ő volt a Coca Cola kampányarca, illetve szakkommentátorként állt helyt a kijevi dalfesztiválon.


Csodák című szerzeménye a mai napig az egyik legnépszerűbb dala, a rádiók a mai napig előszeretettel játszák.


A Magyar Jégkorong Világbajnokság Hivatalos Szurkolói dalát énekli Lofti Begi közreműködésével Győzni jöttünk címmel. 2017-ben az MTV EMA szavazásában bekerült a magyar Top5-be!


2018-ban A Dal című műsor műsorvezetőjeként láthattuk először, 2019-ben szintén ő lesz A Dal egyik műsorvezetője.


A 2018-as Sztárban Sztár című műsorban több héten keresztül követhettük átváltozásait a színpadon, ahol első helyezést ért el.


Freddie mára már a fesztiválok állandó résztvevője. Dalait a rádiók a mai napig folyamatosan játszák, televíziós műsorokban folyamatosan láthatjuk.


 


Vadonatúj Csodák című klipje
A Dal 2017 döntőjének Extra produkciója-Ez a Vihar/Pioneer
Freddie-Pioneers című albuma
Freddie-Na jó, hello
Freddie-Pioneer Eurovíziós Dalfesztivál Elődöntő
Fehérvári Gábor Alfréd - Mary Joe
Fehérvári Gábor Alfréd - Neked nem kell
Freddie - akusztikus videó
Megjelent vadonatúj dala Már nem számít címmel 
s class="western">Magyar Jégkorong Világbajnokság Hivatalos Szurkolói Dala:
Freddie & Lofti Begi- Győzni jöttünk
ess class="western">Freddie X Janicsák Veca X Manoya X Biga-Otthon bárhol

 


 

Fotók

Freddie - Freddie
Freddie - FooldalTamáska Gabi - Bárhol - Official Music Video
Ricco & Claudia - Vinnélek téged - Official Music Video
Stolen Beat - Instaszívek
USNK – STOM
USNK - Széééééétcsaptam
Acoustic Planet - Nyári zápor - A DAL 2019

Kizárólagos produkciók

FreddieKökény AttilaGáspár LaciBereczki ZoltánPeter SrámekKocsis TiborKállay SaundersExoticTolvai RenátaCsobot AdélOrosz GyörgyRicco és ClaudiaMatyi és a HegedűsLolaDolgok, amikért érdemes élniKistehén ZenekarDancs AnnamariEnergia Positiva SzambashowABBAbákMaczkó ÁdámRedenczki MarcsiHorváth GáborMagyedZáhonyi-Ábel DávidFüstifecskékPuppetTóth Bettina -Jacey DawnUSNKStolen BeatTaka Balog JanóÖlveti LászlóKovács PálArany TímeaTamáska GabriellaUrbanovics VivienAcoustic PlanetJazz TodayOláh GergőRicky and The Drunken SailorSzekér Gergő