Habakuk Bábszínház

Információ

Vidám interaktív bábszínházi történetek gyerekeknek.

Választható elõadások:

- Noé bárkája
- Zsiga és Csipet
- A rút kiskacsa
- Tarkabarka hóember
- Diótörõ
- A világgá ment Csacsi és Bari
- Aranyos tarajos kiskakas
- Hamupipõke
- Holle Anyó
- Nyakigláb, Csupaháj meg Málészáj
- Mesék a rétrõl
- Csizmás kandúr
- Nyuszkó és a hóember
- A kiskondás
- A tücsök és a hangya
- A kiskakas gyémánt félkrajcárja

A Habakuk Bábszínház 1993 óta mûködik Sopronban és környékén.
A magyar és a világirodalom mesekincseinek legnépszerûbb darabjait színre vivõ társulat azt a hiánypótló feladatot vállalta fel, hogy a 3-10 éves korosztálynak szóló, az õ értelmi és érzelmi fejlettségüknek megfelelõ módon feldlgozott mûveket színvonalasan, esztétikusan adja elõ. Az esztétikailag és erkölcsileg is kiforgásolható nyugati razjfimáradat közepette megpróbálunk valamit visszacsempészni a mai ezredvégi gyerekek életébe: a mesét. Az igazi, a varázslatot, a jó gyõzelmét hirdetõ valódi mesét. Csoportunk a mesére kiéhezett gyerekeknek próbálja visszaadni azt, amit a rohanó világ elfelejtett: a bábszínházat.
„Mûkedvelõ” csoportunk hamar kinõtte magát és túllépett szerény elképzelésein. Eleinte csak nagyobb ünnepek (Mikulás, karácsony, Gyermeknap) alkalmával voltak fellépéseink, de idõvel beléptünk az óvodák, iskolák „magánéletébe” is. Mûsorainkat óriási siker követte, és újra meg újra visszavárnak bennünket a gyerekek és a pedagógusok is.

1996-ben vált csoportunk „hivatalossá” amikor is megszületett a Habakuk Bábszínház Egyesület, így mint önálló társadalmi szervezet, nagyobb mozgástérrel rendelkezünk. Bábszínházunk a legnépszerûbb meséket igyekszik minél színesebben feldolgozni. A dramatizálás során is elsõsorban a közönség értelmi, érzelmi szintjéhez kell alkalmazkodnunk, ezért lesz az „elõadásból” játék. Már a darab elején bevonjuk a közönséget az eseményekbe, és végig feszülten fenntartjuk az érdeklõdésüket. Hol képkártyákkal, hol bekiabálással, hol pedig tapssal segítik a fõhõst, hogy gyõztesen kerüljön ki a mese eseményeibõl.

A mesedarabok 45-50 percesek, figyelembe véve a korosztály koncentrálóképességét és figyelmi kapacitását. Így a mese 30-35-dik ill. 40-45-dik percében mindig valami váratlan fordulatra számíthatnak a gyerekek, hogy még a legfáradékonyabb 3 évesek is végig figyelmesek tudjanak maradni.

Fotók

Habakuk BábszínházUSNK - Posztolj - Official Music Video
Acoustic Planet - Egy kicsit...
Peter Srámek - Madarak szállnak
Freddie - Már nem számít - Official music video
Jacey Dawn x Burai Krisztián - Tűz - Official Music Video
Jacey Dawn x Kállay Saunders THRONE (official video)

Kizárólagos produkciók

FreddieKökény AttilaGáspár LaciBereczki ZoltánPeter SrámekKocsis TiborKállay SaundersExoticTolvai RenátaCsobot AdélOrosz GyörgyRicco és ClaudiaMatyi és a HegedűsLolaDolgok, amikért érdemes élniKistehén ZenekarEnergia Positiva SzambashowABBAbákDancs AnnamariPalcsó TomiMaczkó ÁdámRedenczki MarcsiHorváth GáborMagyedZáhonyi-Ábel DávidOláh GergőFüstifecskékPuppetTóth Bettina -Jacey Dawn