Habakuk Bábszínház

Információ

Vidám interaktív bábszínházi történetek gyerekeknek.

Választható elõadások:

- Noé bárkája
- Zsiga és Csipet
- A rút kiskacsa
- Tarkabarka hóember
- Diótörõ
- A világgá ment Csacsi és Bari
- Aranyos tarajos kiskakas
- Hamupipõke
- Holle Anyó
- Nyakigláb, Csupaháj meg Málészáj
- Mesék a rétrõl
- Csizmás kandúr
- Nyuszkó és a hóember
- A kiskondás
- A tücsök és a hangya
- A kiskakas gyémánt félkrajcárja

A Habakuk Bábszínház 1993 óta mûködik Sopronban és környékén.
A magyar és a világirodalom mesekincseinek legnépszerûbb darabjait színre vivõ társulat azt a hiánypótló feladatot vállalta fel, hogy a 3-10 éves korosztálynak szóló, az õ értelmi és érzelmi fejlettségüknek megfelelõ módon feldlgozott mûveket színvonalasan, esztétikusan adja elõ. Az esztétikailag és erkölcsileg is kiforgásolható nyugati razjfimáradat közepette megpróbálunk valamit visszacsempészni a mai ezredvégi gyerekek életébe: a mesét. Az igazi, a varázslatot, a jó gyõzelmét hirdetõ valódi mesét. Csoportunk a mesére kiéhezett gyerekeknek próbálja visszaadni azt, amit a rohanó világ elfelejtett: a bábszínházat.
„Mûkedvelõ” csoportunk hamar kinõtte magát és túllépett szerény elképzelésein. Eleinte csak nagyobb ünnepek (Mikulás, karácsony, Gyermeknap) alkalmával voltak fellépéseink, de idõvel beléptünk az óvodák, iskolák „magánéletébe” is. Mûsorainkat óriási siker követte, és újra meg újra visszavárnak bennünket a gyerekek és a pedagógusok is.

1996-ben vált csoportunk „hivatalossá” amikor is megszületett a Habakuk Bábszínház Egyesület, így mint önálló társadalmi szervezet, nagyobb mozgástérrel rendelkezünk. Bábszínházunk a legnépszerûbb meséket igyekszik minél színesebben feldolgozni. A dramatizálás során is elsõsorban a közönség értelmi, érzelmi szintjéhez kell alkalmazkodnunk, ezért lesz az „elõadásból” játék. Már a darab elején bevonjuk a közönséget az eseményekbe, és végig feszülten fenntartjuk az érdeklõdésüket. Hol képkártyákkal, hol bekiabálással, hol pedig tapssal segítik a fõhõst, hogy gyõztesen kerüljön ki a mese eseményeibõl.

A mesedarabok 45-50 percesek, figyelembe véve a korosztály koncentrálóképességét és figyelmi kapacitását. Így a mese 30-35-dik ill. 40-45-dik percében mindig valami váratlan fordulatra számíthatnak a gyerekek, hogy még a legfáradékonyabb 3 évesek is végig figyelmesek tudjanak maradni.

Fotók

Habakuk BábszínházSZEKÉR GERGŐ - MADÁR, REPÜLJ! - OFFICIAL MUSIC VIDEO
Freddie - EVERY DAY IS A SUNDAY
Oláh Gergő - Hozzád bújnék - Official Music Video (A Dal 2019)
Szőcs Renáta - Szemed mindent lát - Official Music Video
Tamáska Gabi - Bárhol - Official Music Video
Ricco & Claudia - Vinnélek téged - Official Music Video

Kizárólagos produkciók

FreddieKökény AttilaGáspár LaciBereczki ZoltánKállay SaundersPeter SrámekKocsis TiborExoticTolvai RenátaCsobot AdélOrosz GyörgyRicco és ClaudiaMatyi és a HegedűsLolaDolgok, amikért érdemes élniKistehén ZenekarDancs AnnamariEnergia Positiva SzambashowABBAbákMaczkó ÁdámRedenczki MarcsiHorváth GáborMagyedZáhonyi-Ábel DávidFüstifecskékPuppetTóth Bettina -Jacey DawnUSNKStolen BeatTaka Balog JanóKovács PálArany TímeaTamáska GabriellaUrbanovics VivienAcoustic PlanetJazz TodayÖlveti Blues BandOláh GergőSzekér GergőRicky and The Drunken Sailors