Magashegyi Underground

Információ

A Magashegyi Underground 2007 májusában alakult. Szeplõs Váll címû elsõ slágerük (melynek társszerzõje a francia Manu Chao) a 2007-es év egyik nagy felfedezettjévé tette a zenekart. Bár valójában pop zenekarként definiálják önmagukat, sok elemet az alternatív zenei formákból építenek magunkba, folyamatosan keresik az új utakat. Az így kapott esszencia jellemzi a zenekar sokszínûségét, nyitottságát, felszabadultságát. Koncertjeiken keveredik a tánczene, a ska, az elektronika, és a népzene.

Elsõ daluk, a Szeplõs váll szinte azonnal az akkor megújult Petõfi Rádió slágerlistájának élére került, majd szinte az összes vidéki rádió után a Danubius rádió is állandó mûsorára tûzte (a Jáksó TOP20-t két hétig vezette). A dalhoz tartozó klipet az Est Lapok hasábjairól ismert Gróf Balázs készítette, ami azóta is töretlen népszerûségnek örvend (lassan 1.000.000 nézettég a youtube.com-on). 2008-ban a szakmai zsûri beválasztotta a Szeplõs Váll címû szerzeményt a Fonogram "Az Év Dala" kategóriában a legjobb 5 közé, valamint a zenekar jelölést kapott az "Év Felfedezettje" kategóriában is.

Kis szünet után, a 2010 elején kiadott EP-t követõen (ami teljes egészében, ingyenesen letölthetõ a zenekar honlapjáról) most a nagylemezen dolgoznak, melynek zenei anyagát a Kaukázus zenekar slágereit (Teszkó, Anglia, Celeb, Tartós Béke) zeneileg szerzõ Fodor Máriusz és Fûrész Gábor jegyzi. A tervek szerint tavaszra elkészûlõ hanganyag mindenki számára elérhetõ lesz az interneten. A 11 dalt tartalmazó online-albumról annyit már lehet tudni, hogy a szövegeket Bocskor Bíborka mellett az Amorf Ördögök, illetve Péterfy Bori dalszövegeket is jegyzõ Tariska Szabolcs írta, s egy szám erejéig Szabó T. Anna verse is felcsendül. Az EP-n található Szívtakarítás címû dal február elején elérte az MR2 játszási listájának csúcsát, s azóta több nagy rádió is rotációban adja.

Fotók

Magashegyi UndergroundUSNK - Posztolj - Official Music Video
Acoustic Planet - Egy kicsit...
Peter Srámek - Madarak szállnak
Freddie - Már nem számít - Official music video
Jacey Dawn x Burai Krisztián - Tűz - Official Music Video
Jacey Dawn x Kállay Saunders THRONE (official video)

Kizárólagos produkciók

FreddieKökény AttilaGáspár LaciBereczki ZoltánPeter SrámekKocsis TiborKállay SaundersExoticTolvai RenátaCsobot AdélOrosz GyörgyRicco és ClaudiaMatyi és a HegedűsLolaDolgok, amikért érdemes élniKistehén ZenekarEnergia Positiva SzambashowABBAbákDancs AnnamariPalcsó TomiMaczkó ÁdámRedenczki MarcsiHorváth GáborMagyedZáhonyi-Ábel DávidOláh GergőFüstifecskékPuppetTóth Bettina -Jacey Dawn