Magyar Rózsa

Információ

Magyar Rózsa nagyszüleinek köszönhetõen már gyermekkorában kapcsolatba került magyar tradicionális népdalokkal, csárdásokkal, operettslágerekkel. A nyári idõszakokat fõként vidéki rokonainál töltötte, ahol szinte mindennaposak voltak a családi, baráti összejövetelek, események. Ilyen alkalmakkor fõként a szájhagyomány útján terjedõ dalok, slágerek biztosították a társaság számára a jókedvet. Elmondása szerint olyan nagy hatást gyakoroltak rá ezek az vigasságok, hogy eldöntötte szeretne minél több ilyen dalt megtanulni, s majd egyszer felnõttként nagyszínpadokon elõadni, szórakoztatni a közönséget.
2009-ben valósult meg gyermekkori álma, amikor szólóénekesként elsõ alkalommal lépett színpadra. Repertoárjában azok a dalok szerepeltek, melyeket kiskorától kezdve nagyon szeret és magáénak érez, így például János legyen; Hétre ma várom a nemzetinél; Túl a tiszán. „Nagy boldogság számomra, hogy a közönség milyen önfeledten és boldogan szórakozott dalaimra.”-emlékezett vissza az elsõ, egyben sorsfordító fellépésérõl Rózsa. Az elsõ bemutatkozó fellépésén tapasztalt sikereknek köszönhetõen rövid idõn belül további sikeres színpadi szereplések következtek.
2010. április 7-én megjelent elsõ, egyben bemutatkozó nagylemeze, melyre a sokak számára közismert és kedvelt dalok mellett vadonatúj szerzemények is felkerültek. Magyar Rózsa nem csak szívében és dalaiban õrzi és adja tovább a magyar népi hagyományokat, hanem színpadi megjelenésével is alátámasztja elõadói üzenetét.
Ezt követõen még 2 nagylemeze megjelent, az utóbbi 2015 decemberében. Mindemellett pedig naponta látható a Muzsika TV – Kívánságpercek címû mûsorának háziasszonyaként.

Hallgassanak bele:
https://www.youtube.com/watch?v=DupOROewqrY

Fotók

Magyar RózsaSZEKÉR GERGŐ - MADÁR, REPÜLJ! - OFFICIAL MUSIC VIDEO
Freddie - EVERY DAY IS A SUNDAY
Oláh Gergő - Hozzád bújnék - Official Music Video (A Dal 2019)
Szőcs Renáta - Szemed mindent lát - Official Music Video
Tamáska Gabi - Bárhol - Official Music Video
Ricco & Claudia - Vinnélek téged - Official Music Video

Kizárólagos produkciók

FreddieKökény AttilaGáspár LaciBereczki ZoltánKállay SaundersPeter SrámekKocsis TiborExoticTolvai RenátaCsobot AdélOrosz GyörgyRicco és ClaudiaMatyi és a HegedűsLolaDolgok, amikért érdemes élniKistehén ZenekarDancs AnnamariEnergia Positiva SzambashowABBAbákMaczkó ÁdámRedenczki MarcsiHorváth GáborMagyedZáhonyi-Ábel DávidFüstifecskékPuppetTóth Bettina -Jacey DawnUSNKStolen BeatTaka Balog JanóKovács PálArany TímeaTamáska GabriellaUrbanovics VivienAcoustic PlanetJazz TodayÖlveti Blues BandOláh GergőSzekér GergőRicky and The Drunken Sailors