Magyar Rózsa

Információ

Magyar Rózsa nagyszüleinek köszönhetõen már gyermekkorában kapcsolatba került magyar tradicionális népdalokkal, csárdásokkal, operettslágerekkel. A nyári idõszakokat fõként vidéki rokonainál töltötte, ahol szinte mindennaposak voltak a családi, baráti összejövetelek, események. Ilyen alkalmakkor fõként a szájhagyomány útján terjedõ dalok, slágerek biztosították a társaság számára a jókedvet. Elmondása szerint olyan nagy hatást gyakoroltak rá ezek az vigasságok, hogy eldöntötte szeretne minél több ilyen dalt megtanulni, s majd egyszer felnõttként nagyszínpadokon elõadni, szórakoztatni a közönséget.
2009-ben valósult meg gyermekkori álma, amikor szólóénekesként elsõ alkalommal lépett színpadra. Repertoárjában azok a dalok szerepeltek, melyeket kiskorától kezdve nagyon szeret és magáénak érez, így például János legyen; Hétre ma várom a nemzetinél; Túl a tiszán. „Nagy boldogság számomra, hogy a közönség milyen önfeledten és boldogan szórakozott dalaimra.”-emlékezett vissza az elsõ, egyben sorsfordító fellépésérõl Rózsa. Az elsõ bemutatkozó fellépésén tapasztalt sikereknek köszönhetõen rövid idõn belül további sikeres színpadi szereplések következtek.
2010. április 7-én megjelent elsõ, egyben bemutatkozó nagylemeze, melyre a sokak számára közismert és kedvelt dalok mellett vadonatúj szerzemények is felkerültek. Magyar Rózsa nem csak szívében és dalaiban õrzi és adja tovább a magyar népi hagyományokat, hanem színpadi megjelenésével is alátámasztja elõadói üzenetét.
Ezt követõen még 2 nagylemeze megjelent, az utóbbi 2015 decemberében. Mindemellett pedig naponta látható a Muzsika TV – Kívánságpercek címû mûsorának háziasszonyaként.

Hallgassanak bele:
https://www.youtube.com/watch?v=DupOROewqrY

Fotók

Magyar RózsaUSNK - Posztolj - Official Music Video
Acoustic Planet - Egy kicsit...
Peter Srámek - Madarak szállnak
Freddie - Már nem számít - Official music video
Jacey Dawn x Burai Krisztián - Tűz - Official Music Video
Jacey Dawn x Kállay Saunders THRONE (official video)

Kizárólagos produkciók

FreddieKökény AttilaGáspár LaciBereczki ZoltánPeter SrámekKocsis TiborKállay SaundersExoticTolvai RenátaCsobot AdélOrosz GyörgyRicco és ClaudiaMatyi és a HegedűsLolaDolgok, amikért érdemes élniKistehén ZenekarEnergia Positiva SzambashowABBAbákDancs AnnamariPalcsó TomiMaczkó ÁdámRedenczki MarcsiHorváth GáborMagyedZáhonyi-Ábel DávidOláh GergőFüstifecskékPuppetTóth Bettina -Jacey Dawn