Palya Bea

Információ

A mai fiatal énekesek egyik legsokoldalúbb alkotója. Magyar, cigány, bolgár és más népzenékkel, indiai zenével foglalkozik, emellett közremûködik világzene, jazz, énekelt vers mûfajokban is. A Folkestra, Kárpátia, Zurgó együttesek alapító tagja volt, sokáig vendégeskedett a Sebõ, Nagy János Trio, Balázs Elemér Groupe, Etnofon együttesekben.

Az utóbbi években fõként saját terveit valósítja meg, rendszeresen koncertezik szólóban és saját együttesével, itthon és külföldön. A Quintet tagjai: Lukács Miklós – cimbalom, Szokolay Dongó Balázs – fúvós hangszerek, Novák csaba – nagybõgõ, Dés András – ütõhangszerek. 2004-ben énekel az Athéni Kulturális Olimpia nemzetközi csapatában.

Elsõ szólólemeze az Ágról-ágra (Orpheia 2003), majd pedig meselemezt írt, Álom-álom, kitalálom (Gryllus 2004), Gryllus Sámuel hangszerelésével. Legutóbbi munkája a Weöres Sándor Psyché címû versciklusából készült nyolcvan perces zene (PB Quintet, Gryllus Samu), amely 2005 decemberében jelent meg a Hangzó Helikon sorozatban.

2005-ben Tony Gatlif Transylvania címû filmjéhez készített zenét, és egy rövid ideig a vásznon is feltûnik majd. A magyar közönség 2006 októberétõl láthatja a filmet.

2006 tavaszán lemezszerzõdést írt alá a francia Naive céggel (naive.fr), az elsõ lemez jövõre jelenik meg, jelenleg ezen az anyagon dolgozik.

Bea lényegi része a változás: zenéjében továbbra is meghatározóak a tradicionális elemek, de a koncerteken, a saját szövegekben egyre inkább egy személyes, meglepõ intimitású világ tárul elénk

Fotók

Palya BeaExotic koncert 2018 április 1-jén!
Exotic - Kettesével ha sorba állsz - Official Music Video
Zámbó Jimmy - Peter Srámek - We are the world (cover)
Gulyás Roland - H Y P N O T I Z E D - Official Music Video *
Serena Rigacci - Way too Young (Official Lyric Video)
Ricco & Claudia - Ha minden van, semmit sem látsz - Official video

Kizárólagos produkciók

FreddieKökény AttilaKállay Saunders BandGáspár LaciBereczki ZoltánPeter SrámekKocsis TiborGulyás RolandHeincz Gábor BigaExoticTolvai RenátaCsobot AdélOrosz GyörgyKrisz RudolfMatyi és a HegedűsLolaBenjiDolgok, amikért érdemes élniPalcsó TomiAbaházi Nagy LíviaRadio Mobster zenekarLondon Kids Mézes NorbertBereznay DaniBerta DaniTóth BettinaSerena RigacciRicco és ClaudiaDancs AnnamariOláh GergőMesés HősökHegedűs PéterEnergia PositivaErdős Viola